T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / ÇUKUROVA - Edebali İlkokulu

Rehberlik

Ara

Kasım ayı boyunca rehberlik servisimiz tarafından 3. ve 4. sınıflarımıza hedef belirleme, zamanı doğru planlama, yanlış çalışma alışkanlıkları, doğru ders çalışma teknikleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı  "VERİMLİ DERS ÇALIŞMA" seminerileri düzenlenmiştir.

Ara

Ekim ayı boyunca tüm sınıflarımıza hijyen ve sağlıklı beslenme ile ilgili bilgilerin yer aldığı SAĞLIKLI YAŞAM seminerleri düzenlenmiştir.

May

May

May

May

May

May

DİKKATSİZLİK BELİRTİLERİ

1- Çocuğunuzun eşyalarını sık sık kaybetmesi, ev ve okul eşyalarına sahip olamaması. 

2- Ödevlerini yaparken odaklanamaması, çalışmasını sonuca götürmede zorlanması.

3- Sadece ödevlerini yaparken değil, arkadaşlarıyla oynarken veya belirli bir eğlenceyi sürdürürken de aynı sorunu yaşaması.

4- Odaklanmayı, dikkati, zihinsel konsantrasyonu zorunlu kılan oyun ve ödevlerde sık sık tekrarlanan "yarım bırakmaları" veya "kaçmaları" da dikkate alın.

5- Okulda verilen ödevleri hatırlamaması, not almaktan ve yazmaktan hoşlanmaması, basit günlük aktivitelerde bile unutkanlık, dalgınlık yaşaması da önemli işaretler.

6- Dikkat eksikliği olan çocukların çoğunda ısrarla tekrarlanan hatalar var.

7- Bu çocuklar ya dinlemez ya da dinlemiyor gibi bir tavır içinde oluyorlar.

8- Yapmaları gereken karmaşık işleri organize etme ve sonuçlandırmada artan ölçüde zorlanma gösteriyorlar.

9- Ödevlerini yaparken ya da verdiğiniz görevleri yerine getirirken, dikkatleri kolayca dağılabiliyor, konsantrasyonları hızla bozulabiliyor.

10- Önemli bir ayrıntı da şu: Dikkat eksikliği olan çocukların bir kısmında "hiperaktivite" bozukluğu da var. Bunun işaretleri ise sürekli hareket halinde olmak, durdurulamayan konuşma atakları ve aşırı konuşmak, bir konudan bir konuya, bir oyundan diğer oyuna öncekini tamamlamadan atlamak, herhangi bir konuda "sırasının gelmesini beklemekte zorlanmak" şeklinde sıralanıyor.

May

HİPERAKTİVİTE BELİRTİLERİ

 

Dikkatsizlik: Çocuğunuzda, aşırı hareketliliğin yanında dikkat bozukluğu da gözlemliyorsanız, bu durum hiperaktivite belirtisi olabilir. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, çoğu kez bir arada görülür.

  • Çabuk Sıkılma: Hiperaktif çocuklar, meşgul oldukları işlerden –genellikle- çok çabuk sıkılırlar. Bir işten diğer bir işe anında geçiş yapabilirler.
  • Sabit Duramama: Oturduğu yerde veya herhangi bir bekleme alanında sabit duramama davranışı da yine hiperaktivite belirtileri arasında değerlendirilmektedir.
  • Kurallara Uymama: Hiperaktif çocukların kurallara uymakta güçlük çektiği gözlemlenmektedir.

      ·  Söz Kesme: Belirtiler arasında, sürekli birilerinin sözünü kesme davranışı da görülmektedir.

      ·  Dürtüsellik - Düşünmeden Hareket Etme: Hiperaktif çocuğun belirtileri arasında en güçlüsü de dürtüselliktir. Dürtüsellik; aklına geleni hemen yapma, tehlikeyi görememe, sonuçlarını düşünmeme gibi davranışlarla özetlenebilir.

      ·  Rahatsız Edici Olma: Hiperaktivite bozukluğu olan çocuklarda sıkça gözlemlenen davranışlardan biri de başkalarını rahatsız etme veya işinden alıkoyma durumudur.

       ·  Saldırganlık: Uyumsuz ve saldırgan tutumlar görülebilmektedir

Ara