Dikkat Eksikliği Belirtileri

DİKKATSİZLİK BELİRTİLERİ

1- Çocuğunuzun eşyalarını sık sık kaybetmesi, ev ve okul eşyalarına sahip olamaması.

2- Ödevlerini yaparken odaklanamaması, çalışmasını sonuca götürmede zorlanması.

3- Sadece ödevlerini yaparken değil, arkadaşlarıyla oynarken veya belirli bir eğlenceyi sürdürürken de aynı sorunu yaşaması.

4- Odaklanmayı, dikkati, zihinsel konsantrasyonu zorunlu kılan oyun ve ödevlerde sık sık tekrarlanan "yarım bırakmaları" veya "kaçmaları" da dikkate alın.

5- Okulda verilen ödevleri hatırlamaması, not almaktan ve yazmaktan hoşlanmaması, basit günlük aktivitelerde bile unutkanlık, dalgınlık yaşaması da önemli işaretler.

6- Dikkat eksikliği olan çocukların çoğunda ısrarla tekrarlanan hatalar var.

7- Bu çocuklar ya dinlemez ya da dinlemiyor gibi bir tavır içinde oluyorlar.

8- Yapmaları gereken karmaşık işleri organize etme ve sonuçlandırmada artan ölçüde zorlanma gösteriyorlar.

9- Ödevlerini yaparken ya da verdiğiniz görevleri yerine getirirken, dikkatleri kolayca dağılabiliyor, konsantrasyonları hızla bozulabiliyor.

10- Önemli bir ayrıntı da şu: Dikkat eksikliği olan çocukların bir kısmında "hiperaktivite" bozukluğu da var. Bunun işaretleri ise sürekli hareket halinde olmak, durdurulamayan konuşma atakları ve aşırı konuşmak, bir konudan bir konuya, bir oyundan diğer oyuna öncekini tamamlamadan atlamak, herhangi bir konuda "sırasının gelmesini beklemekte zorlanmak" şeklinde sıralanıyor.

Dikkatsizlik belirtileri

•         Yönergeleri başından sonuna

•        kadar takip edemezler

•         Dikkatlerini yaptığı işe veya oyuna